Langdurigezorg.nl

Kennisbank afgeronde ondersteuningsprogramma's bij veranderingen in de langdurige zorg.

Publicaties

Hieronder treft u het overzicht met publicaties die voortkomen uit het progamma Ruimte voor verpleeghuizen – Waardigheid en trots.

Afbeelding bij Publicatie: Ken je cliënt

Publicatie: Ken je cliënt

10 juli 2018 - Het is belangrijk om je cliënten goed te kennen, zodat je kunt aansluiten bij de persoonlijke behoeften. In de publicatie ‘Ken je cliënt’ komen een aantal methoden aan bod om de wensen en behoeften van een bewoner goed in kaart te kunnen brengen.

Afbeelding bij Voedselkalender

Voedselkalender

5 juli 2018 - De kalender is een handig geheugensteuntje bij het dagelijkse werk; iedere week krijgt u tips, instrumenten of informatie om voeding zo hygiënisch en gemakkelijk mogelijk te bewaren en te serveren.

Afbeelding bij Publicatie: Intimiteit en seksualiteit in het verpleeghuis

Publicatie: Intimiteit en seksualiteit in het verpleeghuis

4 juli 2018 - De publicatie ‘Intimiteit en seksualiteit in het verpleeghuis’ geeft informatie, werkwijzen, tips én goede voorbeelden over intimiteit en seksualiteit in het verpleeghuis.

Afbeelding bij Publicatie: Laveren tussen vrijheid en veiligheid

Publicatie: Laveren tussen vrijheid en veiligheid

29 juni 2018 - 16 organisaties hebben binnen het programma Ruimte voor verpleeghuizen een proces doorlopen waaruit enkele uitgangspunten zijn voortgekomen om optimale vrijheid en veiligheid voor iedere cliënt in te richten. De ervaringen van de themagroep zijn gebundeld in deze publicatie.

Afbeelding bij Publicatie: Juridische vragen en antwoorden over cliëntportalen

Publicatie: Juridische vragen en antwoorden over cliëntportalen

25 juni 2018 - Samen met 8 zorgorganisaties uit Ruimte voor verpleeghuizen en jurist Carolien Jobse bundelden we de meest voorkomende (juridische) vragen, dilemma’s en antwoorden over het gebruik van cliëntportalen.

Afbeelding bij Publicatie: Inzicht in (ervaren) kwaliteit

Publicatie: Inzicht in (ervaren) kwaliteit

31 mei 2018 - Organisaties zijn vrij om zelf een instrument te kiezen of te maken om de ervaringen van cliënten te meten. Omdat het gekozen instrument goed moet aansluiten bij de organisatie, heeft Waardigheid en trots de ervaringen van zestien organisaties gebundeld in de publicatie Inzicht in ervaren kwaliteit.

Afbeelding bij Publicatie: Samenwerken in de driehoek

Publicatie: Samenwerken in de driehoek

14 mei 2018 - In de publicatie ‘Kijk eens door de ogen van een ander. Samenwerken in de driehoek’ vindt u tips om de samenwerking in de driehoek bewoner -familie - medewerker te verbeteren.

Afbeelding bij Beslisboom inzet SO op verzoek huisarts in de praktijk

Beslisboom inzet SO op verzoek huisarts in de praktijk

3 april 2018 - Hoe kan een zorginstelling de inzet van de SO op verzoek van de huisarts declareren? De Beslisboom inzet SO op verzoek huisarts in de praktijk bevat het proces vanaf het verzoek van de huisarts tot aan het declareren van de geleverde geneeskundige zorg.

Afbeelding bij Eindrapportage Ruimte voor verpleeghuizen

Eindrapportage Ruimte voor verpleeghuizen

26 maart 2018 - De afgelopen twee jaar hebben 168 verpleeghuizen gewerkt aan betere kwaliteit van zorg voor hun cliënten binnen het programma Ruimte voor verpleeghuizen.

Afbeelding bij Kwaliteit@: een kwaliteitsconcept voor kleinschalige wooninitiatieven

Kwaliteit@: een kwaliteitsconcept voor kleinschalige wooninitiatieven

16 februari 2018 - Kwaliteit@ is een aanpak die de kwaliteit van kleinschalige woonzorginitiatieven zichtbaar en aantoonbaar maakt. Daarbij staat het welzijn van de bewoners voorop.

1 2 3